Dammen är Tvärålunds hjärta och ögonsten på sommaren. Här träffas många och spelar beachvolleyboll, minigolf, boule och fikar. Varför inte ta ett bad i Dammen som är byns badplats. Det är en jättefin badplats med sandfylld botten och hopptorn. Området är tillgängligt för rullstolsburna. Vid badbryggan är det barn- och handikappvänligt (man kan t.o.m. styra ner en rullstol direkt i vattnet).
Omklädningsrummen har golvvärme och givetvis fräscha duschar och toaletter, dessa städas dagligen sommartid. Timmerlogen kan man hyra för en slant eller sitta och fika i under öppettiden. Här finns även ett café: Café Dammen.

På området finns en gungställning och en klätterställning.

Dammen finns med på på badkartan.se
Där kan du söka bland fler än 3000 svenska badplatser! Sajten har kunnat bli möjlig tack vare Naturvårdsverket, Smittskyddsinstitutet och Sveriges kommuner. De hjälps åt att samla in vattenprover och annan information från badplatserna runt om i landet.
Det tas vattenprover två gånger per år från Dammen och resultaten kan hitta här på badkartan.se >>>

Har Ni förslag, idéer eller funderingar runt Dammen så hör gärna av er till någon av nedanstående:
Anders Lundgren 070-539 49 75
Camilla Ohlson 0933-502 98
Joakim Ohlson 070-632 77 50


Varmt välkommen till Dammen!

 

På området kring Dammen finns ett sommarcafé som drivs av skolungdomar. Där kan du köpa allt från godis och glass till hembakat fikabröd.


Caféet kommer under 2015 att ha öppet 13 juni - 11 augusti.

Välkommen!


 

 

 

 

 

                  

© tvärålunds byaförening